Steffen Handal, forhandlingsleder i Unio, og Tor Arne Gangsø i KS ved oppstarten av kommuneoppgjøret for snart to uker siden. Foto: Marianne Ruud

Unio krever lønnstillegg fra 10.000 til 14.300 kroner

I dag overleverte Unio de økonomiske kravene i årets lønnsoppgjør og for kommunalt ansatte med høyere utdanning er kravet på gjennomsnittlig 2,25 prosent.

Dette gir lønnstillegg fra 10.000 til 14.300 kroner, melder Unio på sine nettsider. I tillegg krever Unio en garantilønn og at utregnet laveste årslønn heves med de samme tilleggene.

Videre heter det i kravet at ledere med høyere utdanning lønnet etter kapittel 4 gis et generelt tillegg på 2,25 prosent av egen grunnlønn.

11. april overleverte Unio første krav i årets lønnsoppgjør i KS-området. Årets kamp vil stå om rammen og fordelingen av pengene.

– Vi mener ansatte med høyere utdanning må prioriteres i årets hovedtariffoppgjør for å sikre kommunene den kompetansen de trenger framover. Gjennom avtaleverket må kommunene forpliktes til å bruke mer lønn på å rekruttere og beholde arbeidskraft, framfor å tilsette ukvalifiserte eller la stillinger stå tomme, sa Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, til Utdanning da.

Da kom det fram at Unio forventer en ramme på minst 3 prosent.

 

Powered by Labrador CMS