Steffen Handal i Utdanningsforbundet / Unio og Tor Arne Gangsø i KS. Foto: Jørgen Jelstad
Steffen Handal i Utdanningsforbundet / Unio og Tor Arne Gangsø i KS. Foto: Jørgen Jelstad

Lærerne har godkjent oppgjøret i KS-området

Uravstemningen for Utdanningsforbundets medlemmer i KS er avsluttet, og resultatet er godkjent. Kun 13,1 prosent av medlemmene deltok i uravstemningen.

Publisert

Uravstemningen i KS ble avsluttet tirsdag denne uken. KS er orientert om resultatet i dag. Utdanningsforbundet har medlemmer i flere tariffområder, hvor KS er det største.

- Vi konstaterer, og er selvsagt tilfreds med, at samtlige arbeidstakerorganisasjoner har vedtatt forhandlingsløsningen, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø, til Utdanning.  

Resultatet av uravstemningen er behandlet i sentralstyret i Utdanningsforbundet, som godkjente forslaget til ny tariffavtale i KS. Dermed er hovedtariffoppgjøret 2018 for KS avsluttet.

 

Lav deltakelse

76,6 prosent av medlemmene som stemte sa ja til det fremforhandlede resultatet. 23,4 prosent sa nei. Deltakelsesprosenten var på 13,1.

– Jeg synes det er synd at det er lav deltakelse i uravstemningen, sier nestleder i Utdanningsforbundet Terje Skyvulstad til Utdanning.

Han vil ikke spekulere i hva årsaken til det kan være.

– Alle vi som er tillitsvalgt har et ansvar for å bidra til at flere deltar og engasjerer seg i tariffspørsmål, sier Skyvulstad.

 

Tariffområdene

Utdanningsforbundets medlemmer tilhører ulike tariffområder. Hvert tariffområde har egne tariffavtaler. Kommunesektoren (KS-området) er det største. Oslo kommune og staten er to andre store områder.

De andre områdene er:

  • Spekter
  • Virke
  • PBL (det som tidligere het Private Barnehagers Landsforbund)
  • FUS/Trygge Barnehager
  • KA - Arbeidsgiverorg. for kirkelige virksomheter

 

NB! Artikkelen er oppdatert 10. juni kl 1800 med kommentar fra Utdanningsforbundet. Red.