Steffen Handal (Unio), Lasse Olsen (KS) og Tor Arne Gangsø (KS). Foto: Marianne Ruud

KS-direktør om tariffoppgjøret: – Fortsatt gode muligheter til løsning

I morgen legger KS fram sitt andre tilbud i årets hovedoppgjør i kommunesektoren, og en knapp uke før forhandlingsfristen utløper, ser forhandlingslederen i KS, arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø, gode muligheter til løsning.

Publisert

Alle de økonomiske kravene er overlevert fra hovedsammenslutningene, deriblant Unio. Og i morgen legger KS frem sitt andre tilbud. Gangsø sier han er «realistisk optimist» når partene tar fatt på oppløpssiden, ifølge ks.no.

– Hvis alle partene har et genuint ønske om å komme fram til en samlet løsning, bør vi ha de beste forutsetninger for å få det til. Samtidig er forhandlingene preget av realisme og profesjonalitet, sier han.

Men han sier samtidig at noen vil bli skuffet.

– Det er nok å lese kravene fra de fire sammenslutningene, så skjønner man lett at ingen kan få fullt gjennomslag for alle sine prioriteringer. Organisasjonene representerer ulike arbeidstakergrupper med ulike interesser, og mitt inntrykk er at alle har respekt for at det er slik, sier Gangsø.

Han sier det er lite penger å forhandle om, og viser til enighet ved tidligere oppgjør og resultatet i konkurranseutsatt privat sektor (frontfaget, red. anm.).

– Av rammen i privat sektor på 2,8 prosent, er 1,7 prosent allerede fordelt i form av lønnsglidning og overheng fra i fjor. Alle skjønner at det ikke er voldsomme endringer vi kan få til innenfor det som gjenstår av rammen. Men utfordringen blir som alltid å finne en balansert løsning som alle kan se seg tjent med, og det er alltid krevende, sier Gangsø.

 

Handal: Det er fullt mulig

– Når vi setter oss ved forhandlingsbordet så er det jo med ønske om å finne en løsning. Det greide vi i hovedoppgjøret i 2016, og ut fra det vi vet nå er det er fullt mulig å finne en løsning også i år,  sier Steffen Handal som er forhandlingsleder i Unio kommune

– Men nå må vi først se hva KS legger fram i sitt i økonomiske tilbud. Jeg skal gjøre alt som står i min makt for å få en god avtale for Unio kommune sine medlemmer, sier Handal i en kommentar til Utdanning.

 

NB! Saken er oppdatert kl 11.20 med kommentar fra Steffen Handal i Unio. Red.

 

Powered by Labrador CMS