Brudd i Virke-forhandlingene

Unio-forbundene brøt forhandlingene med Virke for medlemmene innen helse-, utdanning- og kultur-sektoren i natt. Forbundene i Akademikerne og Lederne brøt samtidig.

De fleste av Utdanningsforbundets medlemmer i denne sektoren jobber i private skoler og barnehager, og er omfattet av landsoverenskomst for utdanning og landsoverenskomst for barnehage.

– Bruddet er i hovedsak begrunnet i at Virke ønsket styringsrett på endringer til hybrid-pensjon i blant annet spesialisthelsetjenesten, skoler og høyskoler. Dette kunne ikke forbundene i Unio slutte seg til. I tillegg var det flere utestående spørsmål som tidligere i år er løst i korresponderende tariffområder, opplyser Unio i en pressemelding.

Hovedorganisasjonen Virke (tidligere HSH) er hovedorganisasjonen for handel og tjenesteytende næringer i Norge.  Virke har rundt 700 medlemsvirksomheter innen seksjonen Helse, Utdanning og Kultur (HUK).

Utdanningsforbundet har rundt 1500 medlemmer innen HUK-seksjonen i Hovedorganisasjonen Virke. De fleste jobber i private skoler og barnehager, og er omfattet av landsoverenskomst for utdanning og landsoverenskomst for barnehage.

Powered by Labrador CMS