Likestillingsombudet bekymret for elever ved kristne skoler

Likestillingsombudet er bekymret for elevene ved Norsk Luthersk Misjonssambands skoler. Bakgrunnen er at organisasjonen ber lærerne om å ta avstand fra homofilt ekteskap.

Norsk Luthersk Misjonssamband eier skolene som ber lærerne stå inne for et verdidokument som slår fast at ekteskap skal skje mellom mann og kvinne.

– Jeg syns det er trist at vi ikke har kommet lenger. At holdningene til homofili fortsatt skal være så fordomsfulle, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik til NRK.

– Jeg er virkelig bekymret for den homofile 15-åringen som skal gå på en slik skole. Møter man så sterke fordommer i tid hvor man er ung og usikker, kan det ha store konsekvenser for den enkelte, fortsetter hun.

Espen Ottosen, som er informasjonsleder i misjonssambandet, mener ikke det er problematisk at skolene ber lærerne skrive under på verdidokumentet.

– Det er ikke nødvendigvis slik at lærerne er enige i alt som står i verdidokumentet. Dokumentet skal først og fremst vise at vi er en kristen skole, sier han til NRK. (©NTB)

Powered by Labrador CMS