Jeg er spesielt glad for at vi er enige om at det er behov for et modernisert og forenklet lønns- og forhandlingssystem i staten, og for at partene i fellesskap skal arbeide for dette, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Arkivfoto: Utdanning

Sanner tilfreds med lønnsoppgjøret i staten

Lønnsoppgjøret i staten er innenfor rammen av frontfaget, og vi er kommet viktige skritt videre med å fornye og forbedre offentlig sektor, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

– Jeg er veldig fornøyd med at vi oppnådde enighet i det statlige lønnsoppgjøret., sier Sanner i en pressemelding torsdag morgen.

Etter mekling mer enn seks timer på overtid natt til torsdag 26. mai, er staten og LO Stat, YS Stat og Unio nå enige om en ny hovedtariffavtale. Oppgjøret holdes innenfor en ramme på 2,4 prosent, i tråd med frontfaget.

– Dette har vært svært krevende forhandlinger, og alle har måttet bidra. Jeg vil gi honnør til riksmekler og partene for god og konstruktiv tone gjennom hele meklingen. Jeg er spesielt glad for at vi er enige om at det er behov for et modernisert og forenklet lønns- og forhandlingssystem i staten, og for at partene i fellesskap skal arbeide for dette, sier Sanner.

Partene er også blitt enige om å samarbeide om å utvikle et forslag til et nytt lønns- og forhandlingssystem i staten som bedre legger til rette for «at staten kan rekruttere, utvikle og beholde kompetente medarbeidere.» (©NTB)

Powered by Labrador CMS