Prisvinnerne Geir Johansen, Julika Fiebig og Petra Biesalski er tildelt legatpris av forlegger og konserndirektør Mads Nygaard for tyskverket Leute. Foto: Aschehoug
Prisvinnerne Geir Johansen, Julika Fiebig og Petra Biesalski er tildelt legatpris av forlegger og konserndirektør Mads Nygaard for tyskverket Leute. Foto: Aschehoug

Oslo-rektor vant pris for læreverk i tysk

Rektor Geir Johansen fra Gamlebyen skole i Oslo er sammen med medforfatterne Petra Biesalski og Julika Fiebig tildelt William Nygaards legat 2019 for sitt læreverk i tysk.

Publisert

– Jeg brenner for en moderne og leken tyskundervisning. Jeg drømmer om at Leute-elever har det så gøy i undervisningen at de knapt legger merke til at de pugger grammatikk eller gloser. At de bare prater i vei uten redsel, sier Geir Johansen, i en pressemelding fra Aschehoug.

Til daglig jobber Johansen som rektor ved Gamlebyen skole i Oslo. 

6. juni ble han og medforfatterne av boken Leute, Petra Biesalski og Julika Fiebig tildelt William Nygaards legat 2019 på 50.000 kroner, under den årlige sommermarkeringen i Aschehoug forlag. 

 

– Tenker nytt 

Ifølge juryen har forfatterne på en forbilledlig måte klart å modernisere læremidlene i tysk ved å løfte kommunikasjonsaspektet i et fag som til dels har vært preget av grammatikkinnlæring framfor kommunikasjon.

Leute er et begynnerkurs i tysk, skrevet for elever som velger tysk på ungdomstrinnet. Tyskverket er tilrettelagt både som lærebok og digitalbok, skriver forlaget. 

– Det er ærefult og stor stas å få en slik pris som lærebokforfatter, uttaler Geir Johansen i pressemeldingen. 

- Det har vært spennende å skrive tyskverk og få gjøre det ut ifra egne tanker, ideer og erfaringer med hva som fungerer for elevene. Nå kjenner jeg på stoltheten over å ha vært med på å utvikle Leute, sier han.