Frithjof Wilborn har søkt på stillingen som mobbeombud i Oslo. På bildet fra 2009 forteller han om suksess og nederlag under en konferanse med reiselivsnæringens internasjonale medlemsorganisasjon HSMAI på Folkets hus i Oslo. Foto: Eivind Griffith Brænde/NTB Scanpix

Frithjof Wilborn vil bli mobbeombud i Oslo

Wilborn en av 116 søkere til den nyopprettede stillingen.

Publisert

Den tidligere TV 2-profilen er for tiden lærer på Nesøya skole i Asker kommune.

Mobbeombud

  • Et eget ombud opprettet som ressursperson for elever og foreldre som opplever mobbing.
  • Ordningen ble først innført i Buskerud fylkeskommune.
  • Av 33 søkere var det Bodil J. Houg som fikk jobben som Norges første mobbeombud i 2013.
  • Ombudet skal både drive forebyggende arbeid og være en uavhengig instans der foreldre og elever kan søke råd og veiledning.
  • Ombudet i Buskerud blir finansiert av fylkeskommunen, og ble opprettet av fylkestinget etter forslag fra Kristian Hammervik (KrF).

 

 

Frithjof Wilborn (12. november 1961)

  • Tidligere programleder i TV 2 og tidligere fotballspiller i Sportsklubben Brann og Strømsgodset. Han var ansatt i TV 2 fra 1995 til 2007 og har etter det jobbet som lærer. Han har også arbeidet som journalist.
  • Han spilte 72 kamper for Strømsgodset fra 1983 til 1985, og rundt 60 kamper for Brann fra 1986 til 1988. Han ble kåret til årets spiller i Strømsgodset i 1985 og årets spiller i Brann i 1986.
  • Wilborn jobbet sju år som lærer på Lillehammer, fire år som frilansjournalist i Bergens Arbeiderblad og Gudbrandsdølen. Han startet som reporter i TV 2 Sporten i 1995. Siden var han programleder for serier som «Mestermøtet», «Vil du bli millionær?», «Farmen», portrettserien «Mine damer og herrer» og «Jeg gjør hva som helst». Utover dette ledet han TV 2s tiårsjubileum med Nadia Hasnaoui i 2002, og i 2005 ledet han showet i Oslo Spektrum som markerte at det var 100 år siden kong Haakon kom til landet. I 2006 og 2007 var han programleder for gründerkonkurransen «Skaperen».

– Hvorfor har du søkt stillingen som mobbeombud i Oslo?

– Mobbing er et tidløst problem som vi aldri har klart å ordne opp i. Jeg synes det er interessant at man nå oppretter mobbeombud landet rundt. Dette blir en viktig jobb. Derfor søker jeg, sier Wilborn til Utdanning.

Han er en av 116 søkere til stillingen som hadde søknadsfrist 15. januar i år. Blant søkerne er det en stor overvekt av kvinner. Til sammen 80 kvinner og 36 menn har søkt, viser listen over søkere som Utdanning har fått tilgang til.

Mange av søkerne jobber i dag enten i skole eller barnehage.

– Som lærer vil man alltid møte mobbing på en eller annet måte. Kan du bruke din erfaring som lærer?

– Ja, både som lærere og foreldre vil vi møte på mobbing. De siste årene har man nok blitt flinkere til å takle den mobbingen som skjer i skoletiden, men mobbing skjer også på andre og nye arenaer, som for eksempel sosiale medier. Det gjør det til en formidabel jobb å få oversikt, sier Wilborn og legger til: - Men jeg tror på ingen måte at det er umulig å få slutt på mobbingen.

– Hvorfor er det så viktig å bekjempe mobbing?

– Fordi barn i skolealder er i en sårbar periode i livet. Samtidig er det å bekjempe mobbing ikke bare viktig her og nå. Mobbing kan også få store konsekvenser for hvordan en person får det senere i livet, sier Wilborn.

 

Powered by Labrador CMS