Betydningen av å delta på dugnad er blant temaene i regjeringens nye kurs om norsk kultur og norske verdier. Ill. foto: Valentina Degiorgis/Freeimages.com

Dugnad på læreplanen til asylsøkerkurs

Denne måneden lanseres regjeringens nye kurs for asylsøkere i «norsk kultur og norske verdier». På læreplanen står blant annet naboskap og barnebursdager.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har tidligere sagt at kurset skal lære asylsøkere om «norsk folkeskikk». Ifølge Vårt Land inneholder den ferske læreplanen fag som naboskap, dugnad, forholdet til tid, samhandling mellom kjønn, barnebursdager, kvinners rettigheter, religionsfrihet, deltaking i arbeidslivet, likestilling og felles verdier i Norge.

– Mange kommer fra land som er helt annerledes enn Norge. Det er viktig at de som kommer til Norge, og som uansett vil være her en viss tid, vet hvilke lover, regler, verdier og kultur som gjelder her i landet. Det er få, om noen, som legger igjen holdninger og verdier på grensen, sier Listhaug.

Det er kommunene som huser asylmottak som skal legge til rette for kursene, og de får 3.700 kroner i støtte fra Justisdepartementet for hver deltaker. Kursene er frivillige, og asylsøkere har ingen lovfestet rett eller plikt til å delta i opplæringen, opplyser Listhaug. (©NTB)

Powered by Labrador CMS