Annonse

Mens kommunale barnehager slipper eiendomsskatt, må private barnehager i Oslo betale - men de kan søke om fritak. Arkivfoto: Utdanning

Private Oslo-barnehager kan søke om fritak fra eiendomsskatt

Mens Oslos private barnehager må betale eiendomsskatt, slipper de kommunale. Urettferdig, mener Høyre. Sånn er loven, svarer kommunen.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Etter valgseieren for halvannet år siden, har det rødgrønne styret i byen innført eiendomsskatt. Den slipper offentlige barnehager å betale, fordi loven gir unntak for offentlig eide bygg. Tidligere utdanningsbyråd Kristin Vinje (H) synes det er urettferdig, skriver  Dagbladet.

– Jeg synes det er veldig rart. Det burde være formålet, ikke eierskapet, som avgjør om man betaler eiendomsskatt. Dette føyer seg inn i rekken av områder hvor byrådet i Oslo forsøker å hindre private i å lykkes med velferdstjenester, sier hun.

Også Eli Sævareid, som er daglig leder i Trygge Barnehager og styreleder i FUS-barnehagene i Oslo, reagerer også på forskjellsbehandlingen.

– Det er urettferdig at vi gis en skatt de kommunale barnehagene slipper unna, sier hun og mener det er i strid med forskriften om likeverdig behandling.

Finansbyråd Robert Steen (Ap) sier kommunen ikke har noe annet valg og må forholde seg til det som står i loven.

– Vi kan ikke uten videre frita kommersielle foretak for eiendomsskatt, sier han, men legger til at barnehagene kan søke fritak.

(©NTB)

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!