Faglærer Kjell Våler, rektor Terje Wold og byråd Tone Tellevik Dahl er alle enige om at mye av utstyret på yrkesfag i Oslo kan trenge en nødvendig oppgradering. Nå setter byrådet i Oslo av 2 millioner til utstyr på verkstedene. Foto: Wenche Schjønberg

2 millioner til bedre yrkesfagutstyr i Oslo-skolen

Byrådet i Oslo setter neste år av 2 millioner kroner til bedre utstyr i yrkesfagene. Det er første gang det bevilges penger til en egen utstyrspott, sier byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) til Yrke.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag overbrakte hun nyheten om de ekstra pengene til rektor på Stovner videregående, Terje Wold.

Han viste rundt på teknikk og industriell produksjon (TIP), der flere av maskinene er like gammel som skolen selv, nemlig fra 1979.

– Vi har utstyr som har stått her siden skolen var ny. Det er ikke akkurat tipp topp, og det rimer dårlig med det utstyret elevene våre skal håndtere når de kommer ut i praksis og i læretid, sier Wold til Yrke.

 

Ideen kom på Stovner

Det var ingen tilfeldighet at byråd for kunnskap og oppvekst, Tellevik Dahl, valgte akkurat Stovner videregående da hun skulle komme med nyheten om at egen utstyrspott blir en del av yrkesfagsreformen som det rødgrønne byrådet legger fram senere i høst.

– Det var her vi fikk innspillet, på et skolebesøk, da rektor Terje Wold tok opp den vanskelige utstyrssituasjonen på de eldre skolene i Oslo, sier Tellevik Dahl.

– Er du fornøyd med å ha fått gjennomslag for en egen utstyrspott?

– Dette er det ikke jeg som har fått til, svarer Wold.

 

Øyne og ører

– Men det viser at her har politikerne hatt ørene og øynene med seg, og det er ikke ment som noen klisjé, sier Stovner-rektoren.

Byrådet i Oslo skal i første omgang sette av 2 millioner i 2017 og 2 millioner i 2018 for å sørge for at de eldre skolene som tilbyr yrkesfag i Oslo får bedre utstyr.

– Det forrige byrådet satte ikke av noen egne midler til utstyr. Det har bidratt til en krevende situasjon på flere skoler, sier byråden.

Senere i høst er det ventet samlede resultater fra den nasjonale kartleggingen av utstyrssituasjonen på yrkesfagene i videregående skole, satt i gang av den daværende rødgrønne regjeringen i forbindelse med stortingsmelding 20. «På rett vei».

 

Nasjonal kartlegging

Men Tellevik Dahl vil ikke vente på at resultatet av den nasjonale kartleggingen er ferdig.

– Vi kommer til å arbeide med å bedre utstyret i flere år framover. Det er helt nødvendig at elevene våre har fått trene på tidsriktig og godt nok utstyr, sier Tellevik Dahl, som viser til at det er store forskjeller på utstyret i verkstedene på eldre og nyere videregående skoler.

Byråden kan ikke love at Stovner videregående får alle pengene fra potten neste år, men sier at skolen kan vente seg et betydelig beløp.

– Selv om behovet vårt nærmest er uendelig, så er vi veldig fornøyd med det, sier rektor Terje Wold.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS