Statsråden: Kan ikke akseptere at skoler formidler at det er greit å slå barn

På Facebook delte Islamskole Bærum lenker til artikler med råd om å slå barn som en del av oppdragelsen. Barneminister Solveig Horne sier hun er bekymret.

– Jeg ble bekymret da jeg leste denne artikkelen i dag. Ingen barn skal utsettes for vold, uansett hvilken bakgrunn man har. Verken religion, kultur eller tradisjon kan forsvare fysisk avstraffelse av barn, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til NTB.

– Man kan ikke akseptere at vi har skoler i Norge som formidler at det er greit å slå barn, påpeker statsråden.

Fjernet lenkene

Daglig leder Imran Mushtaq ved Islamskole Bærum sier han ikke visste at slikt innhold var delt på skolens Facebook-side. Han sørget for å fjerne lenkene da han ble kjent med saken.

– Trolig er det en lærer hos oss som har funnet noen nyttige punkter i artikkelen, men som ikke har fått med hva siden sier om vold. Oppdragervold er ikke policy hos oss, og foregår heller ikke hos oss, sier Mushtaq.

På spørsmål om vold mot barn kan forsvares ut fra islam svarer han:

– Tekstene er hentet fra en utenlandsk kontekst, og gjelder ikke i vår norske kontekst. Profeten er vårt beste eksempel, og han slo aldri et barn i hele sitt liv.

Må ta tak i problemet

Solveig Horne er imidlertid ikke beroliget. Hun etterlyser nå aktive innvandrerorganisasjoner og religiøse miljøer som tar et tydelig standpunkt mot vold i nære relasjoner eller i oppdragelsen av barn.

– Vi får ikke holdningsendringer hvis ikke miljøene selv tar tak i problemet.

Horne understreker at regjeringen har satt i verk en rekke tiltak, men sier hun innser at vold mot barn må løftes enda høyere opp på dagsordenen.

– Jeg er opptatt av at foreldre som selv er opplært til at de kan bruke vold, får nødvendig informasjon om at det å slå barn er en kriminell handling, og at de får de rette verktøyene til å bli gode foreldre, sier Horne. 

(©NTB)

Powered by Labrador CMS