Lokallagsleder for Skiptvet UDF, Jørn Tangstad Gulbrandsen

Vil ha kompensasjon til lærere som bruker privat mobil

Fylksårsmøtet i Østfold mener alle lærere er avhengige av bruke sine private mobiler i arbeidet, og det må de kompenseres for.

Publisert Sist oppdatert

På Utdanningsforbundet i Østfold sitt fylkesårsmøte ble det foreslått at alle lærere må få et fast kompensasjonstillegg for at de bruker sin private mobil på jobb. Den brukes til å logge seg inn i nødvendige kommunale systemer.

– Alle lærere må ha mobil, og de bruker den blant annet til pålogging, sier lokallagsleder for Skiptvet, Jørn Tangstad Gulbrandsen.

Han mener at så lenge lærere ikke klarer å gjøre jobben sin uten mobiltelefon, må de også kompenseres for den.

– I dag er jeg på møte her, og hvis jeg da skal logge meg inn i skolens nettverk, må jeg bruke den her, sier han og kikker ned på mobilen.

Forslag om kompensasjon kom fra flere lokallag i Østfold, og ble vedtatt på årsmøtet.

Skiptvet mente at 2400 kroner året kunne være en passende sum, mens Indre Østfold foreslo 1500. Men eksakt beløp var ikke med i det endelige vedtaket. Fylkesårsmøtet gikk blant annet inn for at:

Utdanningsforbundet skal arbeide for at arbeidsgiver skal stille til rådighet de verktøyene, abonnementene og hjelpemidlene som er nødvendige for at arbeidet utføres. Kompensasjon for dette skje gjennom sentrale avtaler. Utdanningsforbundet kan ikke og skal ikke forplikte medlemmene til å stille privat utstyr og abonnementer til rådighet for arbeidsgiver.

– De som nekter å bruke egen mobil straffer seg selv

Det er også flere andre situasjoner der lærere må ha egen mobil.

– Utflukter og turer krever at vi har telefon med oss, for barnas og ansattes sikkerhets skyld. Egen mobil er eneste måte å tilkalle nødhjelp på hvis en slik situasjon skulle oppstå, sier Jørn Tangstad Gulbrandsen.

– Lærere i dag som nekter å bruke sin private telefon på jobb av prinsipp, straffer først og fremst seg selv. De må da bruke mer tid, gå mer og gjøre ekstra vendinger for å manøvrere gjennom skoledagens vekslinger og pålogginger, sier Gulbrandsen.

Fylkesårsmøtet i Østfold vil nå at Utdanningsforbundet sentralt skal forhandle fram en ny sentral avtale for alle lærere. De foreslår at det lærere skal få 1500 kroner i året for bruk av privat mobil.

– Tillegget skal være er en ytelses- og brukskompensasjon, og må ikke forveksles med fullt ut finansiert jobbtelefon, sier Gulbrandsen.

Powered by Labrador CMS