Steffen Handal mottok stående applaus da han ble gjenvalgt som leder av Utdanningsforbundet. Foto: Tom-Egil Jensen

En rørt Steffen Handal gjenvalgt som leder av Utdanningsforbundet

Steffen Handal klarte ikke å holde tårene tilbake da han ble gjenvalgt som leder av Utdanningsforbundet.

Publisert Sist oppdatert

– Det er stort for meg, og jeg er utrolig takknemlig, sa Handal som skal lede Utdanningsforbundet også de neste fire årene.

Landsmøtet hadde reist seg, og han mottok stående applaus fra hele salen.

Handal takket en lang liste personer, og spesielt familien sin.

– De gjør det mulig for meg å prioritere en slik jobb som tross alt tar mye tid, sa han.

I et intervju med Utdanningsnytt.no tidligere i oktober presiserte Handal at han fortsatt har mer å gi på vegne av forbundet:

– Å få representere 180.000 medlemmer av lærerprofesjonen ser jeg på som en fantastisk mulighet. Utdanningsforbundet vokser, og vi får gjennomslag på flere områder. Men jeg har mer å gi, og det er flere store oppgaver jeg gleder meg til å ta tak i, sa Handal i intervjuet 24. oktober.

Det var ingen motkandidater til ledervervet, og Handal var enstemmig innstilt av valgkomiteen.

Alle sakene fra landsmøtet finner du her

Tok en alvorsprat med seg selv

De to sittende nestelederne, Terje Skyvulstad og Hege Valås, var også enstemmig innstilt av valgkomiteen til en ny periode. Også disse to ble klappet frem av landsmøtet for å være nestledere for neste periode.

– Jeg hadde lyst til å bli gjenvalgt. Er jeg rett mann til å lede til grønn omstilling? Mann 62 år, fagforeningsmann. Jo tenk, jeg er det, sa Terje Skyvulstad.

Hege Valås forteller at hun tenkte seg godt om før hun sa ja til gjenvalg.

– Jeg har vært med veldig lenge og tok en alvorsprat med meg selv. Men jeg er fortsatt motivert og har enda mer å gi. Jeg er veldig, veldig glad for at jeg skal være nestleder i fire år til, sa Valås.

Tillitsvalgt siden 2006

Handal har vært leder av Utdanningsforbundet siden 2015. Før det har han vært 2. nestleder, og tillitvalgt på heltid siden 2006. På landsmøtet i 2009 ble han valgt inn i Utdanningsforbundets sentralstyre.

Steffen Handal er utdannet adjunkt med tilleggsutdanning i statsvitenskap. Han har vært lærer ved Skøyen skole, og har erfaring fra Svolvær barne- og ungdomsskole i Nordland.

Powered by Labrador CMS