Utdanningsforbundets landsmøte, 4.-7. november

Bjørn Sigurd Hjetland fra Akershus berørte landsmøtet med sitt innlegg om de minste skolebarna. (Foto: Jørgen Jelstad)

– Vi har svikta de minste barna

– Under vår vakt har de minste skolebarna fått stadig dårligere skoledager, sa Bjørn Sigurd Hjetland i debatten under Utdanningsforbundets landsmøte på Lillestrøm.

Publisert Sist oppdatert

– Da seksåringene kom inn i skolen, var det to pedagoger i grupper på 18 barn. Skoledagen skulle romme det beste fra både skole og barnehage. Nå er det én pedagog på så mange barn som klasserommet kan romme, og barna bruker stadig mer tid ved pulten, fortsatte delegaten fra Akershus.

– Dette har skjedd på vår vakt, fortsatte han.

Alle sakene fra landsmøtet finner du her

– Vi har stille og sakte akseptert at dette har skjedd. Men vi kan ikke akseptere at vi er med på å slukke gleden og gnisten i barneøynene. Vi kan ikke endre barna til å passe til systemet. Systemet må tilpasses barna, understreka Hjetland.

Innlegget gjorde sterkt inntrykk på landsmøtet. I replikkene etterpå ble det fra Oslo-delegasjonen varsla et innlegg om leikens plass i skolen.

Inger Grødem Haraldsen fra Rogaland oppfordra i sin replikk landsmøtedeltakerne til å ta i bruk hele tillitsvalgtapparatet for å ta opp forholda for de minste barna med skoleeier.

Powered by Labrador CMS