KS støtter lærerspesialistene

KS støtter utprøvingen av regjeringens pilotprosjekt med lærerspesialister.

Publisert

- Men som alltid når staten innfører nye ordninger så forutsetter vi at det følger statlig finansiering med, sier Erling Barlindhaug, avdelingsdirektør for utdanning i KS, til Utdanning.

Lærerorganisasjonene er kritiske og Skolenes landsforbund mener organisasjonene blir fratatt forhandlingsretten ved at det er Utdanningsdirektoratet som peker ut lærerspesialistene.

- Hva er din kommentar til det?

- I første omgang er dette et pilotprosjekt over to år. Kommuner og fylkeskommuner som har ønsket å være med på utprøvingen har søkt om det. Da forutsetter jeg de kommunene og fylkeskommunene som har søkt om å få delta, har tatt dette opp med arbeidstakerorganisasjonene, sier Barlindhaug.

Skulle ordningen bli permanent, mener han at lærerspesialiststillingene må innpasses i lærernes lønnssystem på lik linje med andre stillinger i skoleverket.

Statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil at ordningen med lærerspesialister skal innføres permanent og at kommuner og fylkeskommuner skal ta regningen.

- Hva tenker du om det?

- Først skal ordningen prøves ut og evalueres. Derfor er det for tidlig å mene noe om det. Etter at utprøvingen er gjennomført, kan det jo hende at innretningen av lærerspesialistordningen blir helt annerledes, sier han.

Powered by Labrador CMS