Kunnskapsdepartementet anmelder Westerdals

Kunnskapsdepartementet anmelder den private høyskolen Westerdals til Økokrim og krever 28 millioner kroner tilbakebetalt fra skolen.

Kunnskapsdepartementet (KD) mener Westerdals har gitt uriktig informasjon til myndighetene og mottatt uberettiget statsstøtte i perioden mellom 2002 og 2012.

Bakgrunnen for saken er avsløringer i avisa Dagens Næringsliv.

– Vi ser svært alvorlig på dette. Skolen har gitt uriktige opplysninger til både Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet og Lånekassen, og har på feil grunnlag fått utbetalt statsstøtte for studentene på film og tv. Det er disse pengene vi nå varsler at vi vil kreve tilbakebetalt, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

KDs undersøkelser har avdekket at skolen mottok tilskudd for et opplæringstilbud i film og TV i tiårsperioden, uten å ha godkjenning for dette.

Etter at KD begynte å stille spørsmål om saken, har Westerdals opplyst at høyskolen har hatt ytterligere to tilbud uten godkjenning.

Departementet er i gang med vurderinger av om Westerdals har mottatt uberettiget statsstøtte for elevene ved disse linjene også.

−Vi jobber videre for å avklare hvor mange elever dette gjelder, og vi vurderer om det er grunnlag for ytterligere krav til skolen om å tilbakebetale statsstøtte, sier Røe Isaksen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS