Pågangen er stor ved teststasjonen for Covid-19 i Lyngdal søndag kveld, etter et større smitteutbrudd ved en rumensk menighet.
Pågangen er stor ved teststasjonen for Covid-19 i Lyngdal søndag kveld, etter et større smitteutbrudd ved en rumensk menighet.

Smittetallene stiger i Lyngdal – flere skoleklasser i karantene

Elleve skoleklasser ved fem ulike skoler settes i karantene som følge av smitteutbruddet i Lyngdal. Kommunen er i gang med å kartlegge smitteomfanget.

Publisert

Drøyt 50 personer er nå bekreftet smittet med koronaviruset i Lyngdal kommune, opplyser ordfører Jan Kristensen (H) til NTB søndag kveld.

– Det er mange som er engstelige, sier ordføreren, som understreker at det er satt i gang storstilt testing for å få klarhet i omfanget av smitten, sier Kristensen.

Etter et krisemøte søndag ble det besluttet at skoleklasser ved Årnes skole, Å barneskole, Kvås skole, Lyngdal ungdomsskole og Lyngdal kristne grunnskole settes i karantene, melder kommunen på sine nettsider.

Les også: Utdanningsforbundet mener lærernes trygghet er glemt i smittevernrapport

Kan videreføre tiltak

Søndag kveld blir det nye krisemøter og ekstraordinært formannskapsmøte der det skal ta stilling til om tiltakene som ble innført i helga, videreføres utover mandag 16. november, sier ordføreren til NTB.

Tiltakene involverer forbud mot kultur- og idrettsarrangement og menighetssamlinger. Det kan også innføres restriksjoner for spise- og utesteder.

Kommunens innbyggere oppfordres også om å holde seg hjemme så mye som mulig. Besøkende på omsorgsboliger og institusjoner bes om å bruke munnbind.

Les også: FHI: Smitten øker mest blant tenåringer

Ute av kontroll

172 av kommunens innbyggere er satt i karantene, og kommunen understreker at situasjonen er uoversiktlig.

– Det er ikke lenger kontroll på smittesituasjonen i Lyngdal kommune, skriver kommunen på sine nettsider.

Smitteutbruddet i Lyngdal knyttes spesielt til fem religiøse møter i en rumensk menighet. Søndag fikk tre nye personer fra miljøet påvist korona.

– Det vil si at det i øyeblikket er 29 personer fra dette etniske miljøet som nå har fått påvist smitte, skriver kommunen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS