Oslo prioriterer helsepersonell foran lærere i vaksinekøen

Regjeringen åpner for at ansatte i skoler og barnehager kan prioriteres i vaksinekøen av de kommunene som ønsker det, men Oslo prioriterer helsepersonell.

Publisert Sist oppdatert

– Føringene fra FHI er klare. Vi må prioritere helsepersonell først. Og gitt at prognosene holder seg, så vil alle i Oslo ha fått tilbudet om vaksine innen slutten av juli, skriver assisterende kommuneoverlege Miert Skjoldborg Lindboe i en epost til NTB.

Les også: Nye prioriteringer i vaksinekøen skaper frustrasjon i kommunene

Regjeringen gir kommunene muligheten til å prioritere ansatte i skoler og barnehager, slik at flest mulig er vaksinert før sommerferien er over.

Bakgrunnen for at regjeringen velger å prioritere disse gruppene, er at vaksineringen av hele befolkningen tar lenger tid enn antatt, og at alle lærere derfor ikke ville vært beskyttet før skolene åpner igjen.

Aina Skjefstad Andersen, som leder Utdanningsforbundet i Oslo, mener at særlig de som jobber i barnehager burde bli prioritert i Oslo.

– Noen barnehager er jo åpne hele sommeren, og de ansatte tar ut ferie på forskjellige tidspunkter, sier hun til Dagsavisen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS