– De private barnehagene bør måles på pensjonsbetingelsene for de ansatte, ikke på hvor høye kostnader de har til pensjon, sier adm.dir i PBL, Anne Lindboe. Arkivfoto: Utdanning

PBL: Pensjon i private barnehager like god som i kommunale

Pensjonsordningene for ansatte i private barnehager er like gode som for dem som jobber i det offentlige, hevder de privates organisasjon.

En LO-finansiert rapport fra Høgskolen Innlandet gjengitt i Klassekampen mandag hevder at utgiftene til pensjon i de kommersielle barnehagene bare utgjør 3,6 prosent av lønnsutgiftene, mens det tilsvarende tallet for de kommunale er 17,4 prosent.

Ifølge professor emeritus Bjarne Jensen ved høgskolen betyr dette at de private barnehagene får tilskudd til utgifter de ikke har, og at dette bidrar til høye overskudd hos de kommersielle aktørene.

Administrerende direktør Anne Lindboe i Private Barnehagers Landsforbund reagerer på innholdet i rapporten.

– De private barnehagene bør måles på pensjonsbetingelsene for de ansatte, ikke på hvor høye kostnader de har til pensjon. Om noe, er det de kommunale barnehagene som bør utfordres på at de har vesentlig høyere kostnader til pensjon, uten at det gir bedre ordninger for de ansatte, skriver Lindboe i en kommentar.

Hun mener at de ansatte i private barnehager har lønns- og pensjonsbetingelser som fullt ut kan måle seg med det ansatte i kommunale barnehager har.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS