Barn og unge som driver innendørsidrett har ikke fått trent på flere måneder. I dag kan det komme lettelser som gjør det mulig igjen.
Barn og unge som driver innendørsidrett har ikke fått trent på flere måneder. I dag kan det komme lettelser som gjør det mulig igjen.

I dag kommer det trolig lettelser for barn og unge i Oslo

I ettermiddag har byrådet i Oslo en pressekonferanse, og det er ventet at det igjen vil bli lov å trene for barn og unge i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

Det er forventet at byrådet i Oslo varsler lettelser i koronatiltakene for barn og unge i dag. Skolene i Oslo gikk fra rødt til gult smittevernnivå forrige uke, men fortsatt er alle innendørs fritidsaktiviteter for barn og unge forbudt. Etter det Utdanningsnytt.no erfarer vil byrådsleder Raymond Johansen i dagens pressekonferanse informere om at barn og unge som driver innendørs idrett igjen kan trene.

Barn og unge i hovedstaden har levd med strenge koronatiltak i mange måneder, og det er bare tillatt med organisert idrett utendørs. Alle innendørsarrangementer er forbudt.

Lettelsene i Oslo kan bli innført så tidlig som torsdag neste uke, melder NTB.

Smitten i Norge har ikke falt like mye som helsemyndighetene hadde håpet siden gjenåpningen startet. I kommuner uten lokale tiltak har det derimot vært flere store utbrudd etter første steg i gjenåpningen.

Mens smittetallene i Oslo har stupt, er smittetallet nasjonalt fortsatt så høyt som 505 nye registrerte tilfeller det siste døgnet. I hovedstaden ble det registrert 109 nye smittetilfeller siste døgn.

17. mai-feiringen, id-feiringen og generell maifesting har gjort at FHI og Helsedirektoratet har anbefalt regjeringen å utsette trinn 2 i gjenåpningen litt.

Tidligere har regjeringen varslet at trinn 2 ville tas i andre halvdel av mai.

Dette er trinn 2

Dette er lettelsene som er varslet i trinn 2 av gjenåpningsplanen regjeringen har lagt fram:

* Økt fysisk undervisning på universiteter, høyskoler og fagskoler.

* For besøk i private hjem åpnes det forsiktig fra 5 til 10 gjester, fordi mye av smittespredningen nettopp har skjedd i slike sammenhenger.

* For private arrangementer i leide lokaler vil det bli åpnet for inntil 20 personer

* Skjenketiden utvides til kl. 24.00 og kravet om matservering fjernes.

* Arrangementer kan gjennomføres med 200 personer innendørs der alle sitter på faste tilviste plasser.

* Idrettsarrangementer for barn innendørs: Inntil 100 dersom publikum ikke har faste tilviste plasser. Inntil 200 dersom man har faste tilviste plasser. Man kan fortsatt kun samle deltakere fra én kommune.

* Idrettsarrangementer for barn utendørs: Grensen på 200 videreføres. Man kan ha 200 i tre ulike kohorter, dersom man har faste tilviste plasser og to meter mellom kohortene.

* For voksne i breddeidretten åpnes det gradvis for organisert trening både ute og inne i grupper på inntil 20 personer. Helsemyndighetene vil innen midten av april foreslå en modell for gjenåpning av breddeidretten.

* Reiser innenlands kan gjennomføres.

* Rådet om å unngå reiser til utlandet opprettholdes, med mindre reisen er strengt nødvendig. Det vil fortsatt være stenge krav om karantene og testing for dem som kommer inn i landet.

* Det vil komme lettelser for familiebesøk fra utlandet, både fra EØS-området og tredjeland. Vi vil blant annet vurdere åpning for innreise for kjærester og besteforeldre.

* Det vil også komme lettelser for prioriterte grupper med arbeidsreisende fra utlandet.

Powered by Labrador CMS