Nord universitet vil legge ned studiestedene i Nesna og Sandnessjøen. Det kan innebære slutten på lærerutdanningen på Nesna, som feiret 100 år i 2018. Foto: Nord universitet
Nord universitet vil legge ned studiestedene i Nesna og Sandnessjøen. Det kan innebære slutten på lærerutdanningen på Nesna, som feiret 100 år i 2018. Foto: Nord universitet

Nord universitet vil legge ned Nesna og Sandnessjøen som studiesteder

Nord universitet foreslår å legge ned Nesna og Sandnessjøen som studiesteder og spisse tilbudet flere andre steder.

Endringene som universitetet ønsker å foreta, innebærer en samling av forskning og utdanning i sterkere fagmiljøer, samt endring og avvikling av aktiviteten ved enkelte studiesteder.

Universitetet vil legge ned tilbudene i både Nesna og Sandnessjøen og behovsprøve studietilbudet på en rekke andre steder, samt spisse tilbudet i Mo i Rana, Steinkjer og Stjørdal.

På Nesna innebærer det at blant annet barnehagelærerutdanningen forsvinner og i Sandnessjøen sykepleierutdanningen.

Universitetet foreslår to campuser, ett i Bodø og ett i Levanger. Her er meningen å satse på en videre utvikling og oppbygging av universitets sterkeste fagmiljøer.

– Vår innstilling til endring i studiesteder får store konsekvenser for en del av våre ansatte. Vårt mål er at alle ansatte skal få tilbud om jobb ved Nord universitet, men dette kan for noen ansatte innebære at de får lengre reisevei eller får endret arbeidssted, sier rektor Hanne Solheim Hansen.

Omleggingen vil bli gjennomført i løpet av rundt tre år, og den endelige avgjørelsen etter en høringsrunde tas 26. juni.

Nord universitet ble etablert 1. januar 2016 gjennom en sammenslåing av Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Hovedsetet ligger i Bodø, og universitetet har per i dag studiesteder også i Steinkjer, Levanger, Mo i Rana, Nesna, Namsos, Stjørdal, Stokmarknes og Sandnessjøen.(©NTB)