Regjeringen og minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, setter i gang et forskningsprosjekt på opptakssystemet for høyere utdanning. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres

Regjeringen setter i gang et forskningsprosjekt som skal se på om opptakssystemet til høyere utdanning i Norge fungerer godt nok.

I dag gir karaktersnittet fra videregående skole en poengsum man søker høyere utdanning med, og man kan få tilleggspoeng for alder, annen utdanning, kjønn, realfag og språk.

–Vi ønsker å vite mer om hvilken effekt ordningene med kvoter og tilleggspoeng har, og om opptakssystemet generelt bidrar til at vi rekrutterer de studentene som er best egnet til de ulike studiene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Forskningen skal gjennomføres av Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) og rapporten skal etter planen leveres i begynnelsen av 2020.

NIFU skal blant annet se på om tilleggspoengene har noen effekt på gjennomføring av studiene, kvaliteten på kandidatene og om dagens system tilrettelegger for en rask gjennomføring av studiene.

I tillegg skal det norske systemet sammenlignes med andre land.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS