SFO-ansatt dømt til fem års fengsel for overgrep

Mannen er dømt for å ha misbrukt en gutt som gikk på skolen der han jobbet. Overgrepene startet da gutten var 8 år.

Dette er den 18.dommen mot en ansatt i skole eller barnehage i år. I Nordre Vestfold tingrett ble en mann i 40-årene dømt til fengsel for å ha misbrukt en gutt i mange år. Gutten gikk på skolefritidsordningen der mannen jobbet, og ble misbrukt fra han var 8 til han var 12 år.

Overgriperen inviterte offeret, og andre barn fra skolen hjem til seg på ettermiddagene. Han lokket dem med spill og godteri. Overgrepene skjedde både hjemme hos mannen og på turer han tok gutten med på.

Den SFO-ansatte ble tidlig i etterforskningen siktet for å ha planlagt barnebortføring. Bakgrunnen var at han hadde innredet et lydisolert barnerom i kjelleren i huset sitt. Han hadde også en bag med blant annet elektrosjokk våpen, håndjern, hansker, plastikkstrips og tau.

I tillegg fant politiet at mannen har kjørt om nettene til adresser på Østlandet hvor det bodde små gutter. Siktelsen om barnebortføring ble henlagt på bevisets stilling. I dommen omtales funnene, og det står: «Sett i sammenheng fremstår funnene både forferdelige og skremmende.»

Dommen blir etter alt å dømme anket.  

Powered by Labrador CMS