Regjeringen begår et alvorlig feilgrep når de prioriterer vaksine til seg selv foran ansatte i skole og barnehage, skriver Utdanningsforbundet Holmestrand.
Regjeringen begår et alvorlig feilgrep når de prioriterer vaksine til seg selv foran ansatte i skole og barnehage, skriver Utdanningsforbundet Holmestrand.

Mistillit til den norske regjering

Debatt: Regjeringen har prioritert vaksiner til seg selv på bekostning av ansatte i skoler og barnehager.

Publisert

Årsmøtet i Utdanningsforbundet Holmestrand 2021 stiller seg sterkt kritisk til den norske regjering, og mener at regjeringen ikke bryr seg om de ansattes arbeidsforhold i barnehage og skole under Covid-19-pandemien.

Årsmøtet i Utdanningsforbundet Holmestrand mener at regjeringen gjør en feilaktig vurdering når det blir viktigere å vaksinere stortingsrepresentanter enn ansatte i barnehager og skoler. Få ting i samfunnet er viktigere enn arbeidsinnsatsen og helsen til ansatte i barnehager og skoler. Den store smitteøkningen i skole og barnehage i Holmestrand i mars og april ble bare en bekreftelse på hva Utdanningsforbundet Holmestrand og Utdanningsforbundet sentralt tidligere har uttalt om behovet for vaksiner til ansatte i skole og barnehage.

Barn og ungdom trenger nærhet og omsorg, og dette kan ikke gjøres med 1 meter avstand, ei heller med munnbind, da dette visker ut ansiktsuttrykk. Det eneste smittevernet ansatte i skole og barnehage har hatt, er håndsprit. Derfor er det så viktig at vi får vaksiner. Vår tilstedeværelse for barna og ungdommene er essensiell, men utfordres ved gjentatte karantener og ventekarantener.

Når den norske regjeringen så bestemmer at de skal gå foran ansatte i skole og barnehage i vaksinekøen, har de gjort et alvorlig feilgrep – et feilgrep som direkte påvirker barn og ungdoms oppvekstsvilkår og trygghet – og mistilliten til dem som skal lede landet, kan ikke uttrykkes sterkt nok.

Årsmøtet i Utdanningsforbundet Holmestrand krever derfor at regjeringen gir vaksiner til ansatte i skole og barnehage før de bevilger seg selv vaksiner!

Powered by Labrador CMS