Det er ikke kjent hvilke av barnehageeiendommene til Gnist som nå er solgt. Bildet er fra Gnist Hessa i Ålesund. Foto: John Roald Pettersen.
Det er ikke kjent hvilke av barnehageeiendommene til Gnist som nå er solgt. Bildet er fra Gnist Hessa i Ålesund. Foto: John Roald Pettersen.

Gnist-barnehagene har solgt eiendommer til fond i Australia

Et svensk oppkjøpsfond kjøpte nylig Gnist-barnehagene for flere hundre millioner kroner. Nå har de nye eierne solgt mange av barnehageeiendommene til utenlandske investorer.

Publisert Sist oppdatert

Det var borsen.no som først meldte at Gnist-konsernet har solgt 11 av sine barnehageeiendommer til et selskap eid av australske storfond. Verken kjøper eller selger ønsker å oppgi salgssummen.

Ifølge økonominettstedet skal de nye internasjonale eierne leie ut barnehagene til Gnist som fortsatt skal stå for barnehagedriften.

Kjøpte også Norlandia-barnehager

Salget av Gnist-eiendommene har tilknytning til et annet nylig storsalg av norske barnehageeiendommer. I fjor solgte en av Norges største barnehagekjeder, Norlandia, 170 barnehageeiendommer for 2,7 milliarder kroner. Kjøperen var de samme australske fondene, hvor Whitehelm Capital er den mest sentrale forvalteren.

Norlandia-eiendommene var eid gjennom selskapet Pioneer Public Properties, og det var dette selskapet som ble solgt og kom under australsk eierskap. Det er Pioneer Public Properties som nå har kjøpt 11 barnehageeiendommer av Gnist.

Over 50 millioner i utbytter

Konsernet Gnist driver 17 barnehager i Møre og Romsdal, Trøndelag og Hordaland. Konsernet var tidligere heleid av ekteparet Bjørn og Kjersti Grønmyr. Utdanningsnytt har tidligere avdekket hvordan Grønmyr-paret hentet ut over 50 millioner i utbytter fra Gnist-kjeden.

I 2018 solgte ekteparet 80 prosent av aksjene til det svenske oppkjøpsfondet Altor for 356 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS