– Jeg er veldig tilfreds med at vi nå fra Stortinget sier fra om at skulk ikke er akseptabelt, sier stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H). Arkivfoto: Marianne Ruud

Enighet om å innføre nasjonal fraværsgrense

Regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og Senterpartiet er likevel enige om at det skal innføres en nasjonal fraværsgrense i videregående skole.

– Det blir en nasjonal fraværsgrense. Det er flertall på Stortinget for det. Man ønsker en nasjonal fraværsgrense som ledsages av følgeforskning og evalueres nøye etter tre år, sier Høyres skolepolitiske talsmann Kent Gudmundsen til NTB.

I forrige uke satte Ap en stopper for regjeringens ønske om en fraværsgrense på 10 prosent. Men tirsdag ble Høyre, Fremskrittspartiet, Sp og Ap enige om et kompromiss da saken ble avgitt fra utdanningskomiteen.

Men hva den nye fraværsgrensen blir, er uklart.

– Stortinget driver ikke med detaljstyring. Vi gir nå ryggdekning til at statsråden kan innføre en nasjonal fraværsgrense og i dialog med sektoren finne ut hvordan denne best mulig kan innrettes. Flertallet viser til Utdanningsforbundets forslag, sier saksordfører Gudmundsen.

Dette forslaget har tidligere vært lansert som et kompromiss. Utdanningsforbundet foreslo en grense på 15 prosent og en mulighet for lokalt skjønn i særskilte tilfeller.

– Jeg er veldig tilfreds med at vi nå fra Stortinget sier fra om at skulk ikke er akseptabelt, og at vi nå kan gi norske lærere et verktøy de har etterlyst lenge, sier Gudmundsen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS