Lysbakken: - Stortinget vil vrake forslag om fraværsgrense i videregående

Audun Lysbakken (SV) er styrket i troen på at Stortinget vil vrake fraværsgrensa.

Publisert

 

I forrige uke var det høring på Stortinget om innføringen av strengere fraværsgrenser i videregående skole.

SV-leder Audun Lysbakken sier han er styrket i troen på at Stortinget vil vrake kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens (H) forslag.

– Høringen viser at det er bred skepsis i Skole-Norge, og at både elever, lærere og kommunene mener regjeringen har lagt fram noe som er for rigid, sier Lysbakken i en kommentar til Utdanning.

Han mener fraværsgrensen kan bli en frafallsgrense som øker frafallet i videregående skole ved å tvinge skolene til å gi opp sårbare elever.

– Denne bekymringen kom tydelig fram på høringen, blant annet fra Blå Kors som driver skoler for elever som har særlige utfordringer med å fullføre en utdanning. Skal vi få ned frafallet, må de mest utsatte elevene følges opp, ikke gis opp, sier han.

Lysbakken mener det er skepsis i en rekke partier.

– Jeg tror ikke det er flertall for regjeringens forslag. SV er nå klar for diskusjoner med de andre partiene om ulike mellomløsninger. Vi har godt håp om å komme fram til noe som er mer smidig enn den foreslåtte grensen, og som tar større hensyn til de elevene som står i fare for å droppe ut av skolen hvis det nåværende forslaget blir gjennomført.

Powered by Labrador CMS