Om lag 2000 elever deltok i streikemarkeringen utenfor Oslo rådhus. Foto: Ena Holterman Ødegaard

Elevene har mista troa på kunnskapsministeren

Elevorganisasjonen i Oslo mener kunnskapsministeren ikke er interessert i å høre på elevene. De håper Stortingspolitikerne tar mer hensyn til hva de mener.

Publisert


Elevene hadde laget banner med "Føkk fraværsgrensa" som de viste fram under markeringen i Oslo i går. Foto: Ena Holterman Ødegaard

 

Onsdag 11.mai streiket elever i store deler av landet mot regjeringens vedtak om å endre reglene for fravær i videregående skole. Om lag 2000 elever møtte opp til streikemarkeringen i Oslo.

Til høsten vil elever som har mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag ikke få halvårsvudering eller standpunktkarakter i faget.

- Fraværsgrensa som regjeringen vil innføre handler om oss elever, og likevel hører de ikke på oss. Dette rammer oss alle og nå sier vi ifra hva vi mener om den, sier leder i Elevorganisasjonen i Oslo, Johanne Akerø, til Utdanning. 

- Det var helt fantastisk å se alle som møtte opp. På morgenen var jeg på intervju på TV 2 og da jeg kom ut på Karl Johan møtte jeg hele skoleklasser som var på vei til Rådhuset. Da fikk jeg frysninger. Alle sammen var på vei for å demonstrere mot fraværsgrensa. Det er lenge siden sist elevene her i landet har samlet seg og demonstrert mot en sak, sier Akerø.

- Tror du dette vil få regjeringen til å endre mening og fjerne denne regelen?

- Vi har mista troa på kunnskapsministeren, men håper at politikerne på Stortinget vil skjønne at dette er en dårlig idè. De skal behandle saken i juni og da håper vi at det i det minste kan komme andre endringer i tillegg. For eksempel vil vi ha bedre skolehelsetjeneste og psykologer til å hjelpe elever som ikke trives på skolen og derfor har mye fravær, sier Akerø.

Elevene mener den nye regelen blant annet vil gå ut over elever med periodiske psykiske lidelser som ikke vil kunne få legeerklæring fortløpende. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener reglene innføres for å forhindre skulk og for å motivere til jevn innsats.

Powered by Labrador CMS