Flere elever fullfører videregående

59 prosent fullfører og består på normert tid, som tilsvarer den høyeste fullføringsevnen i denne statistikkens levetid.

Andelen elever som fullfører videregående med oppnådd studie- eller yrkeskompetanse i løpet av fem år økte med to prosentpoeng i 2015 fra året før, viser fersk statistikk fra SSB.

Nesten 64 000 elever startet sin videregående opplæring første gang høsten 2010, og inngår i statistikken over gjennomstrømning i videregående opplæring fra 2010 til 2015. 73 prosent av disse elevene fullførte sin videregående opplæring med oppnådd studie- eller yrkeskompetanse i løpet av fem år.

Andelen som fullfører er den høyeste siden statistikken ble publisert første gang for startkullet 1994, de siste årene har den ligget på rundt 70 prosent. Økningen skjer blant elevene som fullfører på normert tid, denne går opp rundt to prosentpoeng fra 56,4 prosent året før.

Medier og kommunikasjon er yrkesfaget som har høyest gjennomstrømning, her fullfører 81 prosent på fem år.

Som i fjor har Akershus høyest gjennomstrømning i landet, med en andel på 79 prosent elever som fullfører i løpet av fem år. Sogn og Fjordane er fylket som tidligere år har hatt høyest gjennomstrømning, her er andelen nå på 77 prosent, opp fra 64 prosent året før. Deretter følger Oslo og Møre og Romsdal der andelen er 76 prosent.

Nesten 7000 av elevene som startet videregående opplæring for første gang i 2010 har innvandrerbakgrunn. Gjennomstrømningen blant disse elevene ligger på 60 prosent. Andel som fullfører på normert tid går opp også i denne gruppen fra året før, her med to prosentpoeng til 46 prosent.

Les fyldigere sak på ssb.no

Powered by Labrador CMS