Slankeklinikk i Aust-Agder vil starte folkehøyskole

Evjeklinikken i Aust-Agder vil starte en egen folkehøyskole for unge overvektige. Rundt hundre elever vil få plass på skolen.

Den nye Folkehøgskolen helse skal ligge samme sted som den allerede etablerte slankeklinikken på Evje og blir den første skolen i sitt slag i landet, melder  NRK.

– Nå har vi jobbet med barn og unge og sykelig overvekt siden 2008, og vi har jo erfart at det er et hull i tilbudet til dem som sliter med overvekten sin. Det finnes ikke denne typen tilbud i folkehøyskoleregisteret i dag, så dette er en nisjeskole hvor vi håper å kunne hjelpe elever til å bli bidragsytere i samfunnet istedenfor å gå på Nav, sier daglig leder Alf Tore Moen ved klinikken.

Evjeklinikken samarbeider med Helse sør-øst og er en del av spesialisthelsetjenesten. Den nye skolen er allerede godkjent av Folkehøgskolerådet. Planene støttes også av politikere både lokalt og på Stortinget, i tillegg til Universitetet i Agder, KS Agder og Landsforeningen for overvektige.

Dersom skolen får nødvendig statlig tilskudd, vil den starte opp neste høst.

– Hvis vi ser til Danmark er det flere spesialskoler og folkehøyskoler for akkurat dette, så at det er et behov i Norge, er jeg ikke i tvil om, sier Moen. (©NTB)