Lærerstudenter skal avlaste lærere etter mange måneder med korona.

Melby vil avlaste slitne lærere med lærerstudenter

Guri Melby (V) er fast bestemt på å hente inn lærerstudenter for å avlaste lærere som er slitne etter måneder med korona.

Kunnskapsministeren har ikke forankret dette hos verken universiteter, høgskoler eller fagforeninger, men tilbakemeldingene er positive.

– Mange lærere er slitne etter månedsvis i en ekstraordinær situasjon. Derfor tenker vi å bruke vesentlig flere studenter i jobb i skolene for å gi lærerne støtte og avlastning, sier Guri Melby til VG.

Jobb ved siden av studiene

Khrono har vært i kontakt med fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet. Dekan Sarah J. Paulson er åpen for forslaget.

– Vi er selvfølgelig åpne for å diskutere dette nå og er også villige og interesserte i å bidra dersom vi kan komme frem til gode løsninger, sier dekan ved Fakultetet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet, Sarah J. Paulson til Khrono.

Les denne: Viruset banket ikke på, det bare brøyt seg inn i klasserommet

Selv om hun kaller dette et komplisert bilde, er det en god idé å utforske dette.

– Det er flere ulike hensyn og behov må ivaretas. Også studentene og deres studieprogresjon, sier Paulson.

Dekan ved Fakultet for lærerutdanning, kultur og idrett ved Høgskolen på Vestlandet, Asle Holthe, ser ikke dette som om at regjeringen ønsker å utvide praksis.

– Om studentene har en jobb ved siden av studiene, så er det et forhold mellom student og skoleeier. Så jeg ser ikke på dette som en erstatning av studieaktiviteten, sier Holthe til Khrono.

Lederen for Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet, Elise Klungtveit, mener dette er en god tanke. Hun påpeker at inntektsgrensen for studenter i Lånekassen kan fravikes midlertidig.

Arbeidspress

– Det blir jo også viktig at denne praksisen og ekstraordinære innsatsen ikke går utover studiene, men kan kombineres med studiene og samtidig blir en del av relevant praksis, sier Klungtveit til VG.

UDF-leder, Steffen Handal, støtter også tanken om at noe må gjøres for å avlaste slitne lærere.

– Situasjonen er slik at enten må det settes inn flere mennesker i skolen, eller så må tilbudet reduseres. Hvis ikke er jeg redd korthuset vil kollapse.

Han mener at situasjonen nå er så prekær at vi må være åpne for å slippe til lærerstudenter i skolen.

– Arbeidspresset i skolen som mye større enn mange er klar over, sier han til VG.

Melby er åpen for at også andre studenter enn lærerstudenter, for eksempel innen barnevern og miljøarbeid.

Powered by Labrador CMS