15-åringen ble dømt ti l30 dagers betinget fengsel etter vold og trusler mot lærere.

15-åring dømt for vold mot lærer

En 15-åring er dømt til betinget fengsel i 30 dager for trusler og vold mot lærere på en skole hvor han er elev.

Publisert

Ved en anledning gikk en lærer i bakken da han fikk et knyttneveslag i ansiktet av eleven. Hendelsen fant sted ved en skole i Rogaland i november i fjor, skriver Dagsavisen Rogalands Avis.

Eleven skal ha vært sur på en medelev som han hadde noe uoppgjort med. En lærer oppdaget dem i et klasserom i et friminutt. Læreren skal ha forsøkt å skille de to elevene og det oppsto knuffing mellom læreren og 15-åringen. 15-åringen truet læreren, dyttet ham i skulderen og so ham med knyttet neve i ansiktet slik at læreren gikk i bakken.

Senere truet han også en annen lærer med kniv da hun ba ham forlate bygget.

Les også: Over 3.000 tilfeller av vold mot skoleansatte i Bergen siden 2019

Dømt for vold og trusler

Den 15 år gamle gutten erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen da saken var oppe i Stavanger tinghus. Retten kom til at han skulle dømmes for at han ved vold og trusler har søkt å påvirke yrkesutførelsen til en person fra en særskilt utsatt yrkesgruppe.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at 15-åringen er ung, at han tilsto forholdene umiddelbart og at sett hen til hans unge alder har saken blitt liggende litt lenge hos politiet.

Dermed ble straffen satt til 30 dagers fengsel som ble gjort betinget i to år på det særvilkår at han gjennomfører ungdomsoppfølging med en gjennomføringstid på seks måneder.

Powered by Labrador CMS