Christensen (Ap): – Alvorlig for Kunnskapsdepartementet

Westerdals-saken er alvorlig for departementet og for tilliten til strukturen i utdanningssektoren, sier Aps Jette F. Christensen.

Christensen er saksordfører når saken kommer til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité 20. april. At Kunnskapsdepartementet tirsdag valgte å gå til anmeldelse av skolen, mener hun er alvorlig for departementet.

– Det viser at det var en grunn til at Riksrevisjonen ba om en særskilt oppfølging av de skolene i 2013. Men dette ble stoppet i departementet, og det er derfor vi sitter med denne situasjonen nå, sier Christensen til NTB.

Overføring

Hun sier et viktig spørsmål for kontrollkomiteen er hvorfor det ikke ble gjort noe mer med saken fra departementets side før oppslagene kom i Dagens Næringsliv.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har tidligere avvist at saken ble lagt bort i departementet etter at han overtok som statsråd høsten 2013.

Christensen sier et annet viktig tema under høringen vil bli en omstridt overføring på over 100 millioner kroner fra skolene Westerdals, NISS og NITH til morselskapet Anthon B. Nilsen, i forbindelse med at de tre skolene ble fusjonert. Dette forholdet er ikke en del av tirsdagens anmeldelse.

Tillit

– Her er det ulike påstander mellom departementet og Westerdals, og vi stiller oss undrende til at departementet ba konsernet selv undersøke lovligheten av transaksjonen. Departementet burde selv hatt engasjement for å sørge for at alle skoler følger loven om utbytte, sier hun.

Christensen mener saken er alvorlig både for Kunnskapsdepartementet og for tilliten til strukturen i utdanningssystemet.

– Vi er avhengig av en skolestruktur som er der for studentene og ikke for at eiere skal putte penger i egen lomme, sier hun. (©NTB)

Powered by Labrador CMS