Sinsen-rektor Jan Petter Braathen.

Sinsen-rektor: Utfordringene kommer når resten av elevene skal tilbake

Rektor på en av de første skolene som ble rammet av koronasmitte gleder seg til å få elever og ansatte tilbake på skolen. Men er spent på fortsettelsen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss til å få elever tilbake, sier Jan Petter Braathen, rektor ved Sinsen skole i Oslo.

Skolen var en av de første som opplevde korona-smitte, og som holdt elever og ansatte i karantene. Neste uke skal de yngste elevene komme tilbake til klasserommene. Mandag ble smitteveilederen for skolen presentert. Braathen er fornøyd med retningslinjene som foreligger.

– Jeg opplever veilederen som god, og vi har tillit til at helsemyndighetenes råd og politikernes beslutning om å åpne skolen for 1. til 4. trinn er et rett valg, sier han.

Les også: Mener myndighetene tillater for mange elever i klasserommet

Plass-utfordringer

Etter at smitteveilederen ble presentert har det ikke manglet på reaksjoner.

Leder for Utdanningsforbundet, Steffen Handal, ser ikke hvordan det samme antall lærere som før coronastengningen skal gi alle elever det samme timetallet som nå, i tillegg til at renholdet skal økes.

– Det som kom fra regjeringen kan enten bety behov for flere ressurser, flere ansatte, kortere skoledag eller overarbeidete lærere. Det siste er ikke en god løsning, sier Handal.

Skolenes Landsforbund har også uttrykt bekymring for bemanningen og mener myndighetene tillater for mange elever i hvert klasserom.

Sinsen-rektoren mener på sin side at det skal gå greit å dele de yngste trinnene inn i flere grupper. Han tror utfordringene kommer når de eldre elevene også skal tilbake til skolen.

Sinsen er en stor barneskole med 600 elever og 50 lærere. Til vanlig er det 3 eller 4 paralleller på trinnene.

– Da vi nå vil dele klassene i mindre grupper, vil vi naturligvis få større utfordringer med nok antall rom når 5. til 7. trinn kommer tilbake, sier Braathen, og legger til:

– Det må vi løse når den tid kommer, nå har vi oppmerksomhet på en så god og trygg skolestart som mulig for de yngste, sier han.

Powered by Labrador CMS