Steffen Handal i Utdanningsforbundet.

Handal frykter at lærerne blir renholdere

De nye smittevernreglene som kom i dag peker på økt behov for renhold. Steffen Handal frykter det vil føre til at lærerne må vaske og gjøre rent.

Publisert

Da smitteveilederen for skolen ble lagt fram i dag, kom det fram at skolene må sørge for avstand mellom elevene når de yngste kommer tilbake til skolene på mandag. Også hyppig håndvask, økt renhold, færre kontaktpunkter og tidlig isolering av syke, er blant tiltakene.

– De legger seg på samme lest som barnehagene. Det skal bli mer renhold i skolene uten at det tilføres ekstra penger. Det stusser vi over, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet.

– Hvem er det som skal løse dette?

– Jeg frykter at det vil gå på bekostning av skoletilbudet til elevene. I tillegg til å drive undervisning og oppfølging av elevene, frykter jeg at lærerne nå også må drive med renhold.

– Er det en reell frykt?

– Ja, det er det. Behovet for mer renhold vil kreve mer ressurser, sier Handal.

Utdanningsforbundets leder sier han på ingen måte overprøver de faglige vurderingene.

– De stoler jeg på. Når vi ser på gruppestørrelse legger regjeringen opp til 15 elever per gruppe, og jeg synes det er interessant at de smittevernfaglige vurderingene ser ut til å sammenfalle med lærernormen.

Handal er bekymret for hvordan de nye smittevernreglene settes ut i praksis.

– Når regjeringen sier dette skal gjennomføres innenfor dagens rammer, da lugger det litt. Det som kom fra regjeringen i dag kan enten bety behov for flere ressurser, flere ansatte, kortere skoledag eller overarbeidete lærere. Det siste er ikke en god løsning, sier Handal.

Powered by Labrador CMS