Partene er enige - ingen barnehagestreik fra tirsdag morgen

Partene er blitt enige om en løsning i meklingen for de private barnehagene. Dermed blir det ikke barnehagestreik fra tirsdag morgen.

Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta har meklet med Private Barnehagers landsforbund (PBL). Dersom meklingen ikke hadde ført fram, lå det an til streik i 112 private barnehager.

 

– Vi har fått til en meget god løsning for dem som jobber i de private barnehagene. Det har vært en konstruktiv mekling der partene har jobbet godt sammen, sier 2. nestleder Trond Ellefsen i Delta, ifølge NTB.

Det økonomiske oppgjøret har en ramme på 2,4 prosent, som er på nivå med kommunal sektor, opplyser Delta i en pressemelding. I tillegg er det funnet en foreløpig løsning på spørsmålet om pensjon.

I tillegg til pensjon er dette de viktigste forholdene i den nye avtalen, ifølge Utdanningsforbundets nettsider:

  • Avtalen har en lønnsramme på om lag 2,4 prosent, noe som er tilsvarende andre oppgjør i offentlig sektor i år. Det utgjør tillegg fra 7800 kroner til 14 000 kroner, avhengig av stilling og lønnsplassering.
  • Tilleggs- og videreutdanning skal gi bedre lønnsmessig uttelling, hvor også styrere er omfattet av ordningen på lik linje med barnehagelærere
  • Arbeidstidsavtalen fortsetter som før
  • Det er ellers gjort enkelte mindre endringer i fellesbestemmelsene og hovedavtalen

– Vi gikk til årets forhandlinger med et mål om å få på plass en helt ny pensjonsordning. Det lot seg dessverre ikke gjøre. Nå håper vi det blir god fremdrift i det viktige arbeidet med å etablere fremtidig pensjonsløsning i offentlig sektor, sier administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL.

Olsen er glad for at de unngår en arbeidskamp med streik som han sier ville skapt stor uro i sektoren. 

– Og den ville rammet mange uskyldige småbarnsfamilier. Det har vært et vanskelig oppgjør, men vi kom til slutt frem til et resultat som barnehagene kan leve med, sier Olsen

Nestleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet har forhandlet på vegne av sine medlemmer. Han mener avtalen sikrer en pensjonsordning som er trygg og forutsigbar.

Den nye avtalen innebærer at alle barnehager som blir medlem av PBL fra 20. september 2016 blir omfattet av en ytelsesbasert pensjonsordning.

– Vi er glade for at vi klarte vi å unngå streik. Vi mener dette er en god løsning på en vanskelig sak, sier kollega og forhandlingsleder i Fagforbundet , Mette Henriksen Aas.

(©NTB / Utdanning)

Powered by Labrador CMS