Abid Raja har flere ganger snakket varmt om svømmeopplæring i barnehagene. Her fra en seanse med daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i 2017. Arkivfoto: Jørgen Jelstad.
Abid Raja har flere ganger snakket varmt om svømmeopplæring i barnehagene. Her fra en seanse med daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i 2017. Arkivfoto: Jørgen Jelstad.

Abid Raja til barnehagene: – Bruk opp svømmepengene, så kommer det mer

Venstre-politikeren vil ha mer penger til svømmeopplæring i barnehagene. Men først må barnehagene klare å bruke opp pengene som allerede er bevilget.

Publisert

I 2018 ble det bevilget 65 millioner kroner til svømmeopplæring i barnehagene. I august sa Abid Raja til NTB at ordningen burde utvides med 35 millioner kroner i 2019-budsjettet. I dag ble regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019 lagt frem, og der er det satt av 68 millioner kroner til tiltaket. Det vil si omtrent det samme som i år.

Raja sier til utdanningsnytt.no at de sliter med å bruke opp pengene som allerede er bevilget.

– I 2018-budsjettet er fortsatt millioner av kroner til svømmeopplæring i barnehagene ubrukt. Det er ikke mulig å få gjennomslag for å øke en ramme som ikke brukes opp, sier Raja.

Han sier at 35 prosent av barnehagene ikke tar ordningen i bruk, men minner om at det fortsatt er noen måneder igjen av 2018. Alt barnehagene trenger å gjøre, ifølge Raja, er å frakte barna tur-retur svømmehallen.

– Der vil det være svømmeeksperter klare til å gi barna svømmeopplæring i trygge omgivelser. Og staten tar regningen. Så enkelt er det, sier Raja.

Han sier det fortsatt er mulig å få plusset på noen millioner i revidert budsjett, og ber barnehageansatte, foreldre og andre om å sørge for å ta ordningen i bruk.

– Klarer vi å bruke opp pengene for 2018, er neste mulighet allerede i revidert budsjett, og da skal jeg få økt rammen, lover Raja.

Powered by Labrador CMS