Norske kroner.

Ny pensjonsavtale i Norlandia-barnehagene

Medlemmene i Fagforbundet, Fellesorganisasjonen og Delta med arbeidsplass i Norlandia-barnehagene får 14 000 kroner mer i årlig pensjon.

Publisert

Utdanningsforbundets medlemmer i Norlandia-barnehagene har ikke fått ny pensjonsavtale i årets forhandlinger. De har den samme avtalen som disses tre foreningene nå har forhandla bort.

Den nye avtalen for de 463 medlemmene i de tre organisasjonene kom etter mekling mellom arbeidstakere og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter i går.

Pensjonsordninga i Norlandia-barnehagene har vært dårligere enn i andre private barnehager. De tre organisasjonene brøt tarifforhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen på grunn av krav om ny pensjonsavtale.

Fullt gjennomslag

I går gikk partene i mekling. Da var det sendt ut streikevarsel for 88 ansatte i åtte barnehager. Men arbeidstakerne fikk gjennomslag på alle punkter i meklinga.

– Vi tok kampen for pensjon i Norlandia-barnehagene, og gleder oss over å ha vunnet en viktig seier. Dette er viktig for alle kvinnene som jobber i Norlandia-barnehagene, og som nå er sikra en bedre tjenestepensjon med livsvarige og kjønnsnøytrale utbetalinger. Vår seier vil komme alle ansatte i Norlandia-barnehagene til gode, sier Steinar Fuglevaag, spesialrådgiver i Fagforbundet.

De nye pensjonsavtalene skal være på plass innen 2023.

Utsatte pensjon

Utdanningsforbundet forhandla med Spekter om den samme pensjonsavtalen som de tre foreningene som nå har fått avtale.

9. november i år brøt Utdanningsforbundet forhandlingene, av samme grunn som de tre. Men etterpå undertegna likevel Utdanningsforbundet en avtale for medlemmene i Norlandia-barnehagene. Avtalen betyr et lønnsoppgjør tilsvarende andre oppgjør i år, og med en utsettelse av pensjonspørsmålet. Ifølge avtalen kan begge parter ta opp pensjon igjen i mellomoppgjøret i 2021.

Nestleder i Utdanningsforbundet Terje Skyvulstad leda forhandlingene. Utdanning har ikke fått kontakt med ham for kommentar.

Powered by Labrador CMS