Mens kommunale barnehager slipper eiendomsskatt, må private barnehager i Oslo betale - men de kan søke om fritak. Arkivfoto: Utdanning
Mens kommunale barnehager slipper eiendomsskatt, må private barnehager i Oslo betale - men de kan søke om fritak. Arkivfoto: Utdanning

Private Oslo-barnehager kan søke om fritak fra eiendomsskatt

Mens Oslos private barnehager må betale eiendomsskatt, slipper de kommunale. Urettferdig, mener Høyre. Sånn er loven, svarer kommunen.

Etter valgseieren for halvannet år siden, har det rødgrønne styret i byen innført eiendomsskatt. Den slipper offentlige barnehager å betale, fordi loven gir unntak for offentlig eide bygg. Tidligere utdanningsbyråd Kristin Vinje (H) synes det er urettferdig, skriver  Dagbladet.

– Jeg synes det er veldig rart. Det burde være formålet, ikke eierskapet, som avgjør om man betaler eiendomsskatt. Dette føyer seg inn i rekken av områder hvor byrådet i Oslo forsøker å hindre private i å lykkes med velferdstjenester, sier hun.

Også Eli Sævareid, som er daglig leder i Trygge Barnehager og styreleder i FUS-barnehagene i Oslo, reagerer også på forskjellsbehandlingen.

– Det er urettferdig at vi gis en skatt de kommunale barnehagene slipper unna, sier hun og mener det er i strid med forskriften om likeverdig behandling.

Finansbyråd Robert Steen (Ap) sier kommunen ikke har noe annet valg og må forholde seg til det som står i loven.

– Vi kan ikke uten videre frita kommersielle foretak for eiendomsskatt, sier han, men legger til at barnehagene kan søke fritak.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS