Kommunene skal banke på dørene med barnehageinformasjon

For å få flere barn inn i barnehagen skal ansatte i norske kommuner oppsøke innvandrerfamilier hjemme for å gi mer informasjon.

– Kommunene skal gå hjem til folk, banke på døra, og gi informasjon om barnehagen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, til  P4.

Ordningen med oppsøkende barnehagerekruttering har vært prøvd ut i Oslo, Bergen og Drammen, og resultatene er så gode at regjeringen nå vil prøve dette over hele landet.

Mange innvandrere kommer fra land hvor barnehage er ukjent, og derfor vil regjeringen gå aktivt ut å informere om dette.

– Hvis vi skal få flere av dem som kommer til Norge integrert raskt, så er det helt avgjørende at barna kommer seg i barnehage og lærer seg norsk, sier kunnskapsministeren.

Manglende språkkunnskaper når barna begynner på skolen, kan få konsekvenser for videre utdanning og mulighet for arbeid senere i livet.

– Det er kunnskapspolitikk og integreringspolitikk. Det blir ekstra aktuelt nå, når vi ser at det kommer så mange asylsøkere og flyktninger til Norge, sier Isaksen.

Han sier det fortsatt skal være frivillig for familiene om barna skal gå i barnehage eller ikke. (©NTB)

Powered by Labrador CMS