Ansatte i private PBL-barnehager får en lønnsøkning på linje med sammenlignbare lønnsoppgjør tidligere i år. Foto: Jørgen Jelstad.
Ansatte i private PBL-barnehager får en lønnsøkning på linje med sammenlignbare lønnsoppgjør tidligere i år. Foto: Jørgen Jelstad.

Så mye øker lønna i PBL-barnehagene

Partene er blitt enige i PBL-forhandlingene. Lønnsøkningen ligger fra 11.600 kroner til 14.200 kroner for Utdanningsforbundets medlemmer.

Publisert

Mandag denne uken ble det enighet i tarifforhandlingene mellom Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og fagforeningene.

– Avtalen gir medlemmene en lønnsøkning som er på linje med sammenlignbare oppgjør tidligere i år, sier forhandlingsleder i Utdanningsforbundet for PBL-området, Terje Skyvulstad, i en pressemelding.

Den økonomiske rammen for oppgjøret er på rundt 2,8 prosent og gjelder fra 1. mai i år.

 

Ikke enige om pensjon

Partene har også forhandlet om hvordan fremtidens pensjonsordning skal bli, men ifølge Skyvulstad er det fortsatt betydelig avstand på dette området. Nå er det en ytelsesbasert pensjonsordning, og denne fortsetter inntil videre.

– Vi har nå forpliktet oss til å møtes jevnlig gjennom høsten for å se om vi kan komme fram til en langsiktig og god pensjonsløsning for medlemmene våre, sier Skyvulstad.

 

– Viktig steg videre

Administrerende direktør i PBL, Anne Lindboe, sier i en pressmelding at de ønsket å få på plass en ny pensjonsløsning.

– Det fikk vi ikke til i år, men vi tror likevel at vi er kommet et viktig steg videre i arbeidet med å få på plass en ny pensjonsordning for PBL-barnehagene, sier Lindboe. 

Hun pekte på at de ansatte i PBL-barnehagene har en god pensjonsordning i dag.

– Og det skal de også ha i fremtiden. Men vi må få på plass en ordning som også er bærekraftig for arbeidsgiverne, sier hun.

I forhandlingene ble det også avgjort å fortsette den nåværende arbeidstidsavtalen for barnehagelærerne og pedagogiske ledere, med en ubunden planleggingstid på fire timer per uke.

Her finner du oppdatert lønnskalkulator og mer informasjon om oppgjøret.

Powered by Labrador CMS