VALG 2019

Frps Roy Steffensen lover at hans parti vil legge forholdene best mulig til rette for private barnehager. Foto: Snorre Schjønberg

Profitt gir gode tilbud og kvalitet

For Frp er det en selvfølge at private barnehager skal få tjene penger

Publisert Sist oppdatert

Barnehagen er en sentral del av hverdagen for nesten 300 000 barn. Norge har en barnehagesektor vi kan være stolte av, og de private barnehagene har mye av æren for dette.

Fremskrittspartiet vil derfor legge forholdene best mulig til rette for private barnehager.

Uten de private barnehagene hadde vi ikke hatt det tilbudet vi har i dag, vi hadde ikke hatt den kvaliteten vi har i dag, og vi hadde ikke hatt den valgfriheten vi har i dag. Brukerundersøkelsene viser tydelig at folk er svært fornøyde med de private barnehagene, og da må ikke vi politikere skape utrygghet. Frp har et krystallklart budskap: Barnehagesektoren må ha gode og forutsigbare vilkår, og de må også få lov til å tjene penger.

Når det er mulig for de store, private aktørene å «melke» velferdssystemet for milliarder av kroner i utbytte ved å levere tjenester som barnehager og eldreomsorg, hva forteller det egentlig om effektiviteten i det offentlige? Det venstresiden foraktfullt kaller «velferdsprofittører» vil vi i Fremskrittspartiet heller kalle velferdsentreprenører.

Privat drift sparer skattebetalerne for penger, og gir økt kvalitet og valgfrihet. Private tilbydere har også skapt rom for læring og innovasjon i barnehagesektoren. Frp er en garantist for fortsatt velferdsentreprenørskap og gode barnehagetilbud.

Powered by Labrador CMS