I over 20 år har Sykkylven ungdomsskole hatt to kontaktlærere i hver klasse.

Her har de to kontaktlærere i hver klasse

Ved Sykkylven ungdomsskole i Møre og Romsdal har de to kontaktlærere per klasse, som begge har satt av ekstra tid til å være kontaktlærer.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen om lærernes arbeidstid er i disse dager til forhandlinger mellom lærerorganisasjonene og KS. I avtalen om arbeidstid som lærere i Norge har, er det satt av 45 minutter i uka til kontaktlærer. Ett av kravene i årets forhandlinger er mer tid til kontaktlærerne.

Noen skoler har funnet andre løsninger, blant annet ungdomsskolen i Sykkylven. Der er det to kontaktlærere per klasse, som begge har avsatt ekstra tid til å være kontaktlærer. Rektor ved skolen er Randi Løseth Aasen.

Randi Løseth Aasen

– Det er en prioritering vi har gjort og som alle virker godt fornøyd med. Begge kontaktlærerne har 45 minutter i uka til oppgaven. Det gjør at de har mer tid til den enkelte elev, og dette er en investering vi mener er lønnsom i forhold til både elever, lærere og foreldre, sier Aasen.

Skolen har om lag 320 elever og har vært i drift siden 1955. Rektor Aasen har jobbet ved skolen siden 2008 og vært rektor siden 2018.

– Ved at vi har to kontaktlærere i hver klasse er vi også mindre sårbare for sykdom og fravær. I tillegg har de to som jobber sammen støtte i hverandre og kan være to på for eksempel foreldremøte. Elevene har også en trygghet i at de har to de kan gå til, sier Aasen.

– Må dere spare på andre ting for å få råd til dette?

– I og med at vi har holdt på med dette så lenge, er det godt innarbeidet. Vi er ikke en rik kommune, men holder oss innenfor de normer og regler vi har. Det at vi skulle spare ved å gå over til én kontaktlærer, har det ikke vært noen som har foreslått. I og med at dette har vist seg å være en god måte å drive skole på, ser jeg ingen grunn til å slutte med dette, sier Randi Løseth Aasen.

Powered by Labrador CMS