Dansk lærer har fått godkjent covid-19 som arbeidsskade

Birgitte Pohl ble smittet med covid-19 av en elev i klassen og er nå den første lærer som har fått anerkjent sykdommen som en arbeidsskade i Danmark.

Nå oppfordrer den danske lærerforeningen DLF alle lærere som er smittet på jobb om å melde ifra. Pohl ble smittet i desember i fjor, samtidig som en elev i klasse ble testet og fikk positivt svar. Hun er stedig sliten og har pusteproblemer i form av åndenød, skriver danske folkeskolen.dk.

– Før jeg ble lærer, jobbet jeg med arbeidsskadeforsikringer og jeg vet hvor viktig det er at det blir rapportert. Jeg føler jeg trygg på at jeg ikke får senskader, men det vet jeg jo ikke, sier hun.

Når sykdommen er anerkjent som arbeidsskade, vil det være mulig å få erstatning til for eksempel opptrening, hvis det blir behov for det.

Tone Eriksen, overlege ved avdeling for arbeidsmiljø og regelverk i Arbeidstilsynet, sa til utdanningsnytt i september at covid-19 er å regne som en yrkessykdom - hvis det er sannsynlig at man er smittet på arbeidsplassen.

Konsulent i DLF Henning Sindah, sier til folkeskolen.dk at det ikke er mange som plages med senskader, men at det er et fåtall som får hukommelsesproblemer.

Det var skolens arbeidsmiljørepresentant som sørget for at hun fikk de rette papirene for å rapportere covid-19 som arbeidsskade. For kort tid siden fikk hun beskjed om at sykdommen hennes var godkjent for arbeidsskade.

– Nå tenker jeg ikke mer på det. Det er godt at jeg har den liggende, men slik jeg kjenner meg nå kommer jeg ikke til å gjøre noe mer ut av det.

I Danmark har 25 lærere meldt ifra om covid som arbeidsskade, men altså kun Pohl som har fått den godkjent.

Powered by Labrador CMS