Ventilasjonsanlegget løsnet falt over Mette Kolind da hun gikk inn i klasserommet sammen med en elev.

Mette fikk ventilasjonsanlegget over seg – må lære å være lærer på nytt

Lærer Mette Kolind fikk i oktober i fjor ventilasjonsanlegget i hodet da hun gikk inn i et klasserom. Nå er hun langsomt på vei tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Ulykken skjedde da hun 8. oktober i fjor gikk inn i et klasserom ved Byskovskolen avdeling Asgård ved Ringsted. Hun husker ikke noe fra den dagen, men den fikk en brå avslutning. Et får dårlig montert ventilasjonsanlegg løsnet og falt ned over henne og en elev, skriver folkeskolen.dk.

Ventilasjonsfirmaet Dansk Klima Service har tatt på seg ansvaret for ulykken: Eleven fikk ikke varige men, men Kolind fikk blant annet knust og lammet et skulderblad, hjernerystelse og ble kraftig forslått.

Hun har vært sykmeldt i 10 måneder men er nå på vei tilbake til klasserommet. Og hun må øve seg på å være lærer på en ny måte.

På skolen øver jeg meg på å skrive på smartboard med venstre hånd.

– Elevene og jeg spøker med at det er greit at jeg ikke får opp høyrearmen for det ville ha sett for dumt ut hvis det var motsatt – at jeg ikke fikk den ned, sier Kolind.

Hun forteller at det tar mye tid å være lærer med en slik skade.

– Jeg legger hele tiden merke til armen som henger der, og oppmerksomheten og konsentrasjonen er ikke som før. Jeg bruker forholdsvis mye tid på å være til stede og forberede meg, så jeg er ansatt i 25 prosent stilling nå, sier hun.

Hun er glad for å være tilbake på skolen, selv om det er på nye betingelser.

– Jeg er så heldig at jeg har videreutdannet meg som logoped, så nå har jeg klasser med ikke fullt så mange elever, sier hun.

Den danske lærerforeningen DLF har bistått henne hele veien og Kolind får full lønn.

– Alle eposter fra kommunen har jeg bare sendt videre til DLF. Jeg har sluppet å forholde meg til dem. Det er det noen andre som gjør. Det er veldig trygt. Det gir meg ikke bevegelsen i armen tilbake, en det gir meg ro i prosessen, sier hun.

Powered by Labrador CMS