Arbeiderpartiets talsperson for utdanning Martin Henriksen sier regelverket for barnehager må strammes inn. Ill.foto: Erik M. Sundt

Ap vil ha slutt på at fond kjøper barnehager

Arbeiderpartiet sier de vil sette en stopper for at store oppkjøpsfond overtar norske barnehager.

Publisert Sist oppdatert

Aps utdanningstalsmann Martin Henriksen kaller det skremmende at store fond utarbeider prospekter for å vise lønnsomhet ved å gå inn i barnehager og viser til et eksempel der et større fond nylig kjøpe en privat barnehagekjede og fikk 356 millioner kroner på konto, skriver Dagens Næringsliv.

– Store oppkjøpsfond har kortsiktig eierskap og stor profitt som uttalt mål. Derfor bør det ringe alarmbjeller når de forteller sine eiere at det er store penger å tjene på norsk velferd, sier Henriksen til Dagens Næringsliv.

Utdanningstalsmannen sier de blant annet skal undersøke muligheten for å bruke samme virkemidler som i friskoleloven, som i praksis forbyr overføring av store verdier ved salg.

Statssekretær Tom Erlend Skaug (H) i Kunnskapsdepartementet sier dagens regelverk er tilpasset en periode hvor barnehagesektoren skulle bygges ut.

– Med full barnehagedekning er situasjonen en annen, nå foreslår vi et regelverk som vil rydde og stramme opp, sier han og forteller at de «foreslår å tydeliggjøre regelverket for tilskudd, at barnehagene ikke skal kompenseres for pensjonsutgifter de ikke har og at de må være selvstendige rettssubjekter». (©NTB)

Powered by Labrador CMS