Humpete sykkeltur på veien mot gjennombruddet

Etter en litt vinglete tur i sykkeldrosje, med stortingsrepresentant Rasmus Hansson ved styret, ankom MDGs Oslo-topp Lan Marie Ngyen Berg til partiets valgvake på utestedet Mesh i Oslo sentrum.

– Litt humpete, konstaterte Berg da hun steg ut av baksetet.

To år etter at Miljøpartiet De Grønne kom inn på Stortinget, er partiet åpenbart forberedt på gjennombrudd også i lokalvalget.

– Jeg er sikker på at dette blir et brakvalg. Hvor høyt vi kommer, tør jeg ikke tippe på, sa Rasmus Hansson til en jublende tilhørerskare.

Mens de venter på valgdagsmålinger og prognoser, kan partitilhengere nyte vegansk kikertgryte. Som alltid blir valgvakematen levert at Krishna Cuisine.

 I Oslo har Høyre slått fast at Miljøpartiet De Grønne hører hjemme på venstresiden, men lokalpartiets leder Nikolai Astrup vil ikke si om det blir maktskifte i hovedstaden dersom MDG skulle havne på vippen.

Astrup vil heller ikke svare på om Høyre er villige til å forhandle med MDG i en slik situasjon.

– Nå avventer vi valgresultatet, sier han til NTB på partiets valgvake på Ekebergrestauranten i Oslo.

I 18 år har de borgerlige styrt hovedstaden.

Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal sier valgkamper er blitt vanskeligere og vanskeligere å planlegge. Han regnet med at arbeidsledighet og problemene i økonomien skulle prege valgkampens innspurt.

– Så ble det internasjonale forhold i stedet, sier han. (©NTB)

Powered by Labrador CMS