– Uaktuelt å spre positiv informasjon om narkotika

– Det kommer aldri til å være aktuelt for oss å spre informasjon som er positiv til alkohol, tobakk eller narkotika, sier daglig leder i Subjectaid.no, Fredrik Skytt.

 

Fredrik Skytt er krystallklar i sitt tilsvar til Normal Norge. Deres styreleder Ester Nafstad sier Normal Norge nektes å publisere sitt informasjonsmateriell via Subjectaid.no.

– De ønsket ikke vårt faktaark på sine nettsider fordi de mener det bryter med deres retningslinjer. Hvilke retningslinjer det er snakk om, er uklart, sa Nafstad.

Les også: Fraråder Utdanningsforbundet å samarbeide med Actis.

Subjectaid.no formidler materiell til skoler fra myndigheter, bedrifter og organisasjoner. Materiellet er gratis for skolene, det er materiellets avsender som betaler.

– Jeg har selv barn, og er utrolig opptatt av at de aldri skal begynne å bruke cannabis. Å spre informasjon som er positivt innstilt til cannabis, kommer jeg derfor aldri til å gjøre, sier Fredrik Skytt til Utdanning.

 

Stiller krav

Han viser til at Subjectaid stiller krav til materiellet som formidles via deres nettside.

– Det står på siden vår at materiellet ikke skal eksponere produkter eller varemerker som er forbundet med alkohol, narkotika, tobakk, pornografi eller ikke-demokratiske synspunkter.

– På siden deres står det også: «I dagens samfunn er det viktigere enn noensinne at vi har elever som kan bedømme, analysere og kritisk granske informasjonen de tar del i. Å øve opp disse ferdighetene er derfor en viktig del av skolens arbeid.» Burde ikke da materiell som belyser bredden i cannabisdebatten, være tilgjengelig?

– Det finnes utrolig mange kilder som gjør at man kan drive kritisk gransking, men det betyr ikke at alt materiell må finnes på Subjectaid. Og det betyr ikke at vi må ta inn materiell som er positivt til cannabis, sier Skytt.

 

Mye brukt

I Norge er det 15.000 lærere som bestiller fra subjectaid. Selskapet er søsterselskap av Utbudet i Sverige AB. Virksomheten i Norge har vært i gang siden 2008. Selskapet finnes også i Finland, og holder på å starte opp i Danmark.

– Det er et kompletterende materiell, fordi lærebøkene ikke dekker alt, opplyser Skytt.

Les også: Utdanningsforbundet inngår samarbeid med Actis.

Powered by Labrador CMS