Det kan bli streik i Norlandiabarnehager fra torsdag.
Det kan bli streik i Norlandiabarnehager fra torsdag.

Fare for barnehagestreik fra torsdag morgen

Fagforbundet er nå i mekling med arbeidsgiverforingen Spekter. Blir det ikke enighet før midnatt blir det barnehagestreik fra torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Det er sendt streikevarsel for, i første omgang, 88 medlemmer i åtte Norlandiabarnehager i Tromsø og Porsgrunn.

Grunnen til at partene nå er i mekling er at det ikke ble enighet i pensjonsspørsmålet i tariffforhandlingene. 9.november ble det derfor brudd i forhandlingene mellom Fagforbundet og Spekter om pensjonen til Fagforbundets medlemmer i Norlandiabarnehagene.

Avtale for Utdanningsforbundet

9. november brøt Utdanningsforbundet også forhandlingene for sine medlemmer i Norlandiabarnehagene på grunn av pensjonsspørsmålet. Men 27.november ble det likevel skrevet avtale mellom Spekter og Utdanningsforbundet. Den går ut på at pensjonsspørsmålet utsettes. Hvis en av partene ønsker det, kan pensjon tas opp igjen i forhandlingene i 2021.

Dersom de ansatte i Fagforbundet ender med å streike, forventer man likevel at barnehagene holdes åpne, sier fylkesleder i Utdanningsforbundet i Vestfold og Telemark, Solveig Hals. .

– Vi forventer at barnehagene er åpne, og at de gir et tilbud. Det er opp til Norlandia å finne en løsning på hvordan dette kan gjøres. Ellers er vi glade for at Utdanningsforbundet kom i havn med sine forhandlinger, sier hun.

Powered by Labrador CMS